Mezőgazdaság

2024.02.19. 20:25

A Közös Agrárpolitika fejlesztéseiről egyeztettek Szekszárdon

Az Európai Uniós Közös Agrárpolitika keretén belül elérhető fejlesztésekről szervezett tájékoztató fórumot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szekszárdon.

Bencze Péter

Vendégh Edit, a NAK Tolna vármegyei elnöke a program előtt megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt portálunknak, hogy a kamara egyik legfontosabb küldetése most, tájékoztatni a gazdákat a várható vidékfejlesztési program pályázati lehetőségeiről. 

A szervezők a Közös Agrárpolitika pályázati lehetőségeiről tájékoztatták az érdeklődőket. Fotó: Makovics Kornél 

Ennek érdekében Szekszárdot követően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a társszervezetek szakértői még kettő másik településen – március 19-én Dombóváron, majd áprilisban Dunaföldváron – is várják majd az érdeklődő gazdálkodókat – tette hozzá Vendégh Edit

Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke azt mondta, az Európai Bizottság korábbi döntései tarthatatlanok, ezt megmutatták az Európa szerte kirobbant gazdatüntetések is. Jakab István szerint ezért még tovább kell menni annak érdekében, hogy az Unióban, így a Magyarországon is érvényesülni próbáló termelők ne kerüljenek versenyhátrányba a nemzetközi piacokon. 

Horváth István, Tolna vármegye I-es számú választókerületének országgyűlési képviselője pedig azt nyilatkozta portálunknak, az előző uniós finanszírozásban voltak nehézségek a pályázatok tekintetében. A politikus szerint az ilyen fórumok éppen ezért tökéletesek ahhoz, hogy a gazdák a következő időszakban valóban felkészülten nyújthassák be a pályázataikat, azok kiírói pedig a valódi igényekhez igazodóan állítsák össze a feltételrendszert.

A tájékoztató fórummal foglalkozó hosszabb tudósítással később jelentkezünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!