Légi közlekedés

2024.02.10. 17:36

Repülőjárat indulhat a többségében állami kézben lévő pécsi reptérről

A BAMA információi szerint egy kisebb légitársaság azt tervezi, hogy Pécs lenne az egyik megállója a repülőgépjáratának. A közlekedésfejlesztési elképzelésnek az a kormányzati szándék teremtette meg a lehetőséget, amellyel többségi állami tulajdonba került a repülőtér.

Teol.hu

Közel két évvel ezelőtt vette át a magyar állam a pécsi repülőtér többségi tulajdonát azzal a céllal, hogy a kormányzat a dél-dunántúli térség fejlesztésére fókuszáljon és lendületet adjon Pécsnek is. A stabil és biztonságos pénzügyi háttérnek köszönhetően vált az lehetővé, hogy információink szerint a közelmúltban megállapodás született arról, hogy egy kisebb légitársaság a németországi München és Málta közötti járatának köztes megállója Pécs lenne. 

Fotó: Laufer László

Fejlesztené a dél-dunántúli térség gazdaságát a kormány

Csizmadia Péter, pécsi fideszes frakcióvezető a Bama.hu-nak adott interjújában korábban elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja, hogy komoly és konkrét kormányzati szándék bontakozott ki a dél-dunántúli térség gazdaságfejlesztését illetően. Ezen belül Baranyát és Pécset is kiemelten kezeli a kabinet. Az elképzelések közül kiemelte a pogányi repülőtér fejlesztését, amelyben a magyar állam többségi tulajdont szerzett azzal a céllal, hogy a jövőben egy működő, fejleszthető, nemzetközi szinten is életképes repülőteret alakítson ki ott.

Az atomerőmű fejlesztésénél is szerepet kaphat

Hoppál Péter pécsi parlamenti képviselő korábban úgy nyilatkozott,  hogy a reptér fejlesztésével a környékre csábítandó nemzetközi nagyvállalatok újabb logisztikai lehetőséggel gazdagodhatnak, fellendülhet a turizmus a térségben, a külföldi diákok Pécsre utazása egyszerűsödhet, és a Paksi Atomerőmű fejlesztése is egy kiszolgáló bázist kaphat. 

További részletek a BAMA.hu-n!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!