Lámpaosztás

2024.03.13. 20:32

Ingyen LED-égők segítik a takarékoskodást

Ismét lámpaosztás lesz Szekszárdon, a Béla király téri, egykori ABC-ben.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester egy csomag LED-izzóval (A szerző felvétele)

Tavaly nyáron a CYEB – az energiagazdálkodás szakértőjeként – meghirdette a lakosság számára a LED-csere programot. Sokan jelentkeztek, az energiafogyasztás csökkentését célzó kezdeményezés sikeresnek tűnt, így a jelentkezési határidőt meghosszabbították.  Novemberben több mint hatszázan ingyen cserélhették le háztartásukban a régi izzókat új, korszerű fényforrásokra. 

De, mert még mindig sok háztartásban a régi, másfél évszázaddal ezelőtt feltalált izzószálas lámpák világítanak, amelyek amellett, hogy viszonylag gyorsan kiégnek, sokkal több áramot is fogyasztanak mint a korszerű LED-es lámpatestek, így újabb villanykörte-csere akciót hirdettek. Erre a városlakók közül háromszázan jelentkeztek. Sokan az interneten adták meg a cseréhez szükséges adatokat, de nem kevesen voltak, akik a városházán, segítséggel töltötték ki a jelentkezési ívet.

Szerdán délelőtt Gyurkovics János alpolgármester ismét a helyszínen, a hajdani Bartina élelmiszer áruházban tartott sajtótájékoztatót, ahol megmutatta a fal mentén sorakozó, LED-es lámpákat tartalmazó dobozokat. 

Az új lámpákat az igénylők a hónap második felében, 18-án, 20-án, 25-én és 27-én vehetik át, délelőtt 8 és 12 óra között, illetve lesz még áprilisban két pótnap, 3-án és 4-én. A legutolsó napon viszont nem csak délelőtt, hanem délután 3 óráig lehet elvinni az energiatakarékos LED-égőket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!