Kőris köz

2024.03.16. 07:00

Utat és járdát adtak át Pakson

Újabb felújított buszmegállót és utat vehettek birtokba csütörtöktől a paksiak. A Kőris közben az útburkolat kivitelezésével végeztek a szakemberek, a Tolnai úton pedig a Konzervgyári buszmegálló és az itteni járdaburkolat készült el.

Gazsó Rita

Újabb felújított buszmegállót és utat vehettek birtokba csütörtöktől a paksiak, Szabó Péter (balra) és Leber Ferenc alpolgármester

Fotó: Molnár Gyula

A paksi képviselő testület szerdai ülésén döntött arról, hogy idén is biztosítja a lehetőséget a lakóközösségeknek, hogy igénybe vehessék azt az immár nyolc éve sikerrel futó pályázatot, amellyel egy-egy közműfelújítást, szennyvíz-, és ivóvíz csatornahálózat kialakítását lehet finanszírozni. Emellett útfelújításra vagy éppen kialakítására is lehet pályázni. Ezekre a munkákra 50 millió forintos forrást biztosít az önkormányzat az idei évre. Szabó Péter polgármester szerint nagyon népszerű a program, amely ötven százalékos önerőt biztosít ezekre a feladatokra. 

Az elmúlt időszakban ilyen módon megvalósult beruházások között példaként említette meg a Kölcsey utcát és a most elkészült Kőris közi felújítást. A Vácika utcából nyíló Kőris közben – amelynek közműveit egy korábbi beruházás alkalmával korszerűsítették – az útburkolat 97 méter hosszan, öt és félméter szélességében, 8 centiméter vastag térkővel újult meg összesen húszmillió forintból – hangzott el a műszaki átadáson.

– Már balesetveszélyesnek lehetett mondani a Tolnai út 11. szám előtti buszmegálló korábbi állapotát és mivel egy forgalmas buszmegállóról van szó, ahol nem csak a helyi, de a helyközi járatok is megállnak, ezért elengedhetetlen volt a felújítása – emlékeztetett Szabó Péter a csütörtöki műszaki átadón a megállóhely korszerűsítésének előzményeire, amely szerinte nagyon színvonalasra sikerült: megszépült a megálló és a környező járda is, az útpadkától a falig. Ráadásul határidő előtt végeztek – tette hozzá a polgármester.

Fotó: Molnár Gyula

Mint mondta, az önkormányzat feltett szándéka, hogy azoknál a buszmegállóknál, ahol még építmény sincsen, buszváró peronokat alakítanak majd ki még az idei évben, hogy ezeken a helyeken is hasonlóan kulturált körülmények között várakozhassanak majd az utasok, mint a most elkészült megállónál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!