Taggyűlés

2024.04.10. 17:59

Bíznak az idei fellendülésben

Éves taggyűlést tartottak szerdán délután a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Tolna vármegyei szervezetének tagjai a Bodri Birtokon.

Bencze Péter

A Bodri Birtokon találkoztak a VOSZ tagjai Fotó: Mártonfai Dénes

A találkozó előtt a VOSZ elnöke, Eppel János a gazdaság aktuális kihívásairól tartott előadást, Fajszi Lajos, a VOSZ Tolna vármegyei elnöke pedig arról beszélt portálunknak, az a céljuk, hogy az idei évben a nagyjából 700-ról 1000-re emelkedjen az aktív tagjaik száma.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az elmúlt években egymást követték a vállalkozói szektort arcon csapó jelenségek: a koronavírus járvány, majd a háború okozta gazdasági recesszió mind olyan tényezők voltak, amelyek évtizedek óta nem látott kihívások elé állították a cégeket. A szereplők 90 százaléka viszont túlélte a nehézségeket, és bár a várt gazdasági fellendülés még várat magára, a nyomai már látszanak, hiszen a VOSZ szerint is tartható az idei évre prognosztizált 2,5-3 százaléos GDP növekedés.

Az őcsényi származású elnök úgy fogalmazott: most azon dolgoznak, hogy ha beindul a kereslet növekedése, a hazai cégek készen álljanak a fogyasztók kiszolgálására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!