Atomenergia

2024.04.15. 18:15

Lezárult a négyes blokk karbantartása

A napokban lezárult a Paksi Atomerőműben a 4. blokk idei évre tervezett karbantartása és éves főjavítása.

Gazsó Rita

Az üzemeltető szakemberek felterhelték a blokkot. A február 8-án elkezdett, a fűtőelemek üzemszerű átrakásával összekötött, tervszerű, ciklikus karbantartási, ellenőrzési és javítási tevékenységeket elvégezték – adta hírül az Országos Atomenergia Hivatal. Mint beszámoltak róla, a blokk karbantartási és indítási műveleteit a hivatal helyszíni, valamint online ellenőrzéssel folyamatosan felügyelte. 

Fotó: MW

A hatósági ellenőrzés kiterjedt a karbantartási tervek végrehajtására, a berendezések ellenőrzésére, a próbák végrehajtására, valamint a karbantartási rendszer hatékonyságának monitorozására. Az engedélyes benyújtotta a blokk visszaindítása iránti engedélykérelmét – írták. A kérelem felülvizsgálata, valamint a hatósági felügyelet eredményeinek és a jogszabályi követelmények teljesítésének értékelése után az Országos Atomenergia Hivatal az indítási engedélyt kiadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!