Borverseny

2017.09.12. 15:32

Két szekszárdi pincészetnek is aranyat ítéltek a verseny bírái

Szeri Árpád

Németországban két borvilágversenyt szerveznek, ezek közül az egyik a Mundus Vini. A Mei­ninger szakmai lapkiadó által szervezett seregszemlének 2001 óta a Pfalzi borvidéken található Neustadt ad otthont. A borok mintaszáma már 2010-re megközelítette a hatezret.

A nemrég tartott, úgynevezett nyári ízlelésen két szekszárdi pincészet is kiemelkedően szerepelt. Dúzsi Tamás 2011-es évjáratú Graboc cuvée-je – cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot – aranyérmet nyert. A mélyrubin színű Graboc illatának középpontjában a fűszeresség áll. A kortyban is folytatódik ez a vonal, de mellette nagyobb teret nyer a gyümölcsösség, főként meggy és fekete ribiszke. Ugyancsak a legszebben csillogó érmét hozta haza a Vesztergombi Bt. A 2014-es Turul 60 százalékban cabernet franc és 40 százalékban merlot borokból áll. A Turul mély, szinte fekete színű, tetszetős rubin szegéllyel, illata fekete ribizlis-áfonyás. Sz. Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!