Ács család

2017.11.07. 17:30

Az egész országból sok jó ember veszi körül a várdombi Ács Ricsit és családját

„Kérj, és megadatik”, üzeni a hasonló helyzetben lévőknek Ács Ricsi anyukája, Ácsné Hoffmann Rita. A család újra segítséget kapott.

Budavári Kata

Szerencsésnek tartja magát a várdombi Ács család, mert sok jó ember veszi körül őket. Ács Richárd sorsának alakulásáról időről időre beszámolunk, hiszen nagyon sokan drukkolnak neki és családjának. Édesanyja, Ácsné Hoffmann Rita újabb történésről számolt be. – Korábban azt gondoltuk férjemmel, hogy segítséget kérni azt jelenti, hogy rászorulunk másokra, képtelenek vagyunk valamit egyedül megoldani, talán még szégyent is éreztünk miatta. Hát ezért olyan nehéz számunkra segítséget kérni. Mióta iker fiaink megszülettek, lassan ráébredtünk, hogy nem megy segítség nélkül.

Egyre inkább átértékeltük a szót gondolatilag és érzelmileg – írja. – Két héttel ezelőtt posztoltam a közösségi portálon, hogy szükségünk lenne Ács Ricsi részére egy állító eszközre, ami Budapesten van, de nem tudjuk hazaszállítani. Épp csak kikerült a bejegyzés, már érkezett is a segítség. Ami rendkívül meghatott minket, hogy még a mai napig is érkezik kérdés, hogy megoldódott-e a szállítás. 7518 megosztást kapott a bejegyzés, ezáltal eljutott nagyon sok mindenkihez a kérésünk. Volt, aki a szomszéd utcából ajánlotta fel segítségét, volt, aki a szomszéd településről, vagy a szomszéd megyéből. Akadt, aki az ország másik végéből segített volna. Volt, aki külföldi útjáról jött haza, de felvette volna Budapesten az eszközt.

Olyan is, aki nem tudott volna segíteni a szállításnál, de felajánlotta, hogy átvállalja a szállítási költséget. Volt, aki szállítókat ajánlott, ezáltal új kapcsolatokra is szert tehettünk. Külön köszönet a kamionos hálózatnak, hiszen ők ott vannak mindenütt. Volt, aki a névrokonság miatt keresett meg minket. Volt, aki csak kirándult volna egyet. Volt sok ismerős, és volt sok ismeretlen ember. Száztizennyolcig jutottam a számolásban, akik megkerestek így vagy úgy, hogy segítenének. Újra tapasztalhattuk, hogy milyen sok jóindulatú, önzetlen ember létezik. Igyekeztem mindenkinek egyesével megköszönni üzenetben a felajánlott segítséget, remélem, nem maradt ki senki.

Az állítót ma már birtokba is vette Ács Ricsi – tudatta édesanyja. Ricsinek 2017 májusban volt egy többórás nagy csípőműtétje Pécsett, és a rehabilitációját nagyban segítené ez az állva tartó egység.

A várdombi fiúnak úgynevezett Little-kórja, azaz agyi bénulása van, mozgatórendszere a születéskor elszenvedett agyi sérülés miatt nem működik megfelelően. Ricsi négy-, majd hatévesen esett át egy-egy ortopédiai műtéten Pécsett, speciális spanyolországi műtétjéhez pedig – hála sokak nagylelkűségének és adakozókedvének – ismerős és ismeretlen támogatók adakozásából gyűlt össze a pénz. Az újszülöttkori agykárosodás, a CP (cerebral palsy) a leggyakoribb gyermekkori testi fogyatékosság. Minden nap több, mint 10.000 gyermek születik oxigénhiányos állapotban, de sokszor észrevétlenül maradnak, mert nem mindenütt vehetnek részt a közösségi életben. Ricsinek van egy ikertestvére, Attila, aki szerencsére egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!