Darázstámadás

2017.07.26. 11:15

Darázstámadás miatt került kórházba egy decsi család

Hanol Erzsébet

Darazsak támadtak egy családra hétfőn Decsen. Az édesapa, Pusztai Gábor elmondta, hogy párjával és két gyermekükkel – egy 11 hónapos és egy 6 éves kislánnyal – a játszótérről tartottak haza a Béke utcában, amikor az eset történt. Az idősebb gyermek leült a járdára szélére, pont ott, ahol a föld alatti darázsfészek bejárata volt. A megzavart rovarok erre támadásba kezdtek, és a járda alól mind többen repültek ki. – Hiába futottunk, a darazsak követtek bennünket. Marták a gyerekeket, a páromat és engem is. Az idősebb lány hajából 50-60 darazsat szedtem ki egyesével, a picinek pedig a torkán is van csípés – mesélte Pusztai Gábor. A család minden tagja kórházba került az eset után, ahonnan kedden délután engedték ki őket. Gyógyszereket kaptak az allergiás reakció enyhítésére, és még mindig csúnya sebek jelzik a csípések helyét. 

A darazsak irtását Molnár Dániel, a Hornetclean vezetője végezte el szerdán reggel. Elmondta, hogy valószínűleg német darazsak költöztek a földbe, ahol egy körülbelül focilabda méretű fészket építettek. A szakember becslése szerint 7-8 ezer darázs élhetett ott. Hozzátette, hogy a föld alatti fészkek esetében veszélyt jelent, hogy a vékony földréteg akár be is szakadhat a fészek fölött.

Címkék#Decs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!