Kapcsolatépítés

2018.01.19. 19:10

Diákok és tanárok is megkapták a mobilitási igazolványt

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Europass Mobilitási Igazolványt kaptak azok a diákok és tanárok, akik a Polip Ifjúsági Egyesület és az Investella-Team Képzési Iroda projektjén vettek részt. Mint azt Letenyeiné Mráz Márta nemzetközi koordinátortól megtudtuk, a 23 tanuló Németországban, illetve Portugáliában töltötte néhány hetes szakmai gyakorlatát, tizenhét tanár pedig Németországban, Olaszországban gyűjtött tapasztalatokat.

A program lényege a „nemzetköziesítés” volt, azaz, hogy a gyerekek kapcsolatokat építsenek, és megmutassák, hogy külföldön is megállják a helyüket. Az unió támogatja azokat az elképzeléseket, amelyeknek megvalósítása többszereplős, így volt ez ebben az esetben is.

A Polip és az Investella mellől nem hiányozhattak az oktatási intézmények, így a szekszárdi Kolping, az Esély iskola, az FM DASzK villányi szakgimnáziuma, de a tanári programban partner volt a középiskola lengyeli tagintézménye és a nagybajomi Kolping Iskola is számos szakmával, így lakatos, kőműves, ács, festő, hegesztő, asztalos, szakács, kertész, borász tanulókkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!