Időjárás-előrejelzés

2023.06.06. 08:22

Zivatar, eső, felhőszakadás vár ránk ma

19-25 fok várható.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Tolnában ma gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és két hullámban várható sokfelé csapadék: hajnalban, reggel, majd egy átmeneti szünet után délutántól. Délután, este a Dunántúlon heves zivatarrendszer is összeállhat, útját jégeső és felhőszakadás kísérheti. A déli, délkeleti szél megélénkül. 19-25 fok várható.

Szerdán marad a gomolyfelhős idő. Reggelig ismét többfelé, délután inkább a Dunántúlon fordul elő zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz a délkeleti szél. 22-23 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus).

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában