Időjárás-előrejelzés

2023.08.20. 07:23

Strandidő lesz sok napsütéssel

A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30-35 fokot - főleg délen lehet forróság.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Vasárnap a sok napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar inkább csak északkeleten, illetve délnyugaton néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél néha megélénkül. 30-35 fokos meleg várható.

Hétfőn szinte zavartalan napsütésre, derült nyári időre számíthatunk. Nem lesz eső. 30-36 fokos, országos kánikula valószínű.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel.

A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában