Időjárás

2024.01.22. 18:18

Jégpáncél borulhat az utakra!

Elsőfokú figyelmeztető jelzés adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre Tolna vármegye területére.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Mint az OMSZ met.hu-n Tolna vármegyére kiadott figyelmeztető jelzésében olvasható: Gyenge ónos eső várható, a csapadék mennyisége néhány tized milliméter lehet. 

A meteorológiai szolgálat egyébként szinte az ország egész területére első- vagy másodfokú figyelmeztető jelzést, illetve jelzéseket adott ki szerdára a várható ónos eső miatt.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére

Az éjféli órák környékén egy okklúziós front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé. A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti megyék kivételével nagy területen várható ónos eső. Mennyisége döntően 1 mm alatt alakul, de kiemelten Veszprém, Fejér megyékben és Pest megye délnyugati részén ennél több is eshet.

Az Északi-középhegység, Pest megye északkeleti térségében és a Tiszántúlon hajnaltól a déli órákig gyenge havazás várható, melyből lepel-1 cm, de lokálisan ennél nagyobb (~1-2 cm) hóréteg is kialakulhat – olvasható a met.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában