Hétvégén is dolgoznak

2024.01.19. 18:28

Pénteken leesett a hó, folyamatosak a védekezési munkák

Leesett a hó Tolna vármegyében pénteken, a védekezési munkák folyamatosan zajlanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatta portálunkat, hogy péntek délután egy óráig kétszáznegyvenhat tonna útszóró sót szórtak az utakra. A főutak és a mellékutak feketék, latyakosak.

Brunner Mónika

Már kétszáznegyvenhat tonna útszóró sót szórtak a Tolna vármegyei utakra

Fotó: Makovics Kornél

Újra havazik Tolna vármegyében, a havazás pénteken a kora reggeli órákban kezdődött, a délelőtt tizenegy óráig a lehullott hóréteg vastagsága kettő-négy centiméter volt. Az utakat péntek délután egy óráig kétszáznegyvenhat tonna útszóró sóval szórták le.

A havazás előtt is szórtak

A Magyar Közút tájékoztatta lapunkat, hogy a havazás kezdete előtt huszonnégy kettős munkagéppel megelőző alászórást, majd a havazás megindulásakor további szórást végeztek a kezelésükben lévő Tolna vármegyei úthálózaton. A védekezési munkák továbbra is zajlanak. A főutak feketék, vizesek, néhol vékonyan latyakosak. A mellékutak burkolata általában keréknyomokban fekete, hókásás, latyakos.

Társaságuk 0-24 órában tizenkét órás váltott műszakokban lát el téli szolgálatot, szakembereik folyamatosan ellenőrzik az utak állapotát és szükség esetén megkezdik a beavatkozást a forgalom biztonsága érdekében a következő napokban is.

Kérjék le az útinformációkat 

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról és forgalmi helyzetről. Az aktuális útinformációkról az Útinform oldalán tájékozódhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában