Időjárás

2024.02.12. 07:11

Erős szél söpri el a tavaszt

A legmagasabb hőmérséklet 10-11 fok körül alakul Tolnában.

Teol.hu

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Hétfőn reggelig még szórványosan várható eső, majd napközben északnyugat felől csökken a felhőzet. Ekkor már csak elszórtan fordul elő zápor. Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden felhőátvonulások várhatók, záporok főleg a Tisza széles sávjában, egy összeáramlás mentén fordulnak elő. Délutánig erős marad a szél. Reggel 3, délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Forrás: köpönyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában