bírósági ítélet

2018.01.13. 17:00

Egyenesen a rendőrök felé hajtott az autójával

Egy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték a férfit.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és ittas vezetés vétségében mondott ki bűnösnek egy 43. életévében lévő férfit a Tamási Járásbíróság, és ezért egy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A büntetés végrehajtását a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette. Két évre eltiltották ezen kívül a B kategóriás járművek vezetésétől. A vádlott egyedülálló, két kiskorú gyermek eltartásától gondoskodik. Hat általános iskolát végzett és közmunkásként dolgozik. Jogosítványa nincs. Büntetlen előéletű, de hátrányos jogkövetkezmények alatt áll, amennyiben jármű önkényes elvétele miatt pénzbüntetésre ítélték.

A férfi 2016 augusztusában – mint később a szakértők megállapították – enyhén ittas állapotban vezette autóját egy település belterületén. Amikor a férfi észrevette a rendőrautót, megállt, majd amikor a rendőrök mellé értek, gázt adott, de egy emelkedőn a vizes fű miatt elakadt. A rendőrök a férfi járműve mögött öt-hat méterre kiszálltak az autóból, mindkettőn egyenruha és láthatósági mellény volt. Erre a vádlott nagy gázzal tolatni kezdett, hogy megfordulva elhajtson, közben neki is ütközött a rendőrautó lökhárítójának. A tolatás miatt az egyik rendőrnek többször is el kellett lépnie a vádlott kocsija mögül, hogy el ne sodorja. Később mindkét rendőr megállásra szólította fel a vádlottat, de az egyenesen feléjük hajtott, veszélyeztetve testi épségüket. A vádlott ezt a bűncselekményt tagadta, mondván, hogy nem akarta veszélyeztetni a rendőröket.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét, együttműködő és megbánó magatartását, személyi körülményeit, valamint részbeni beismerő vallomását. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában