lánglovagok

2018.02.03. 09:30

Több támogatást ad a város a tűzoltóságnak

Steinbach Zsolt

Tavaly harmincöt tűzesethez riasztották a tolnai lánglovagokat, akik emellett negyvenhat műszaki mentésnél is közreműködtek. A téves riasztások száma huszonöt volt. Többek között ez is kiderül a Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság beszámolójából, amelyet legutóbbi ülésén fogadott el a tolnai képviselő-testület.

A Paksi Ferenc parancsnok szakmai irányításával működő tolnai tűzoltóság az elmúlt évben nyolc főállású tűzoltóval és tizenöt helyettesítővel biztosította a folyamatos szolgálatot Tolna, Fadd, Bogyiszló és Fácánkert területén. A lánglovagok emellett az alapító, tolnai önkormányzatnak segítségnyújtásképpen veszélyes fák kivágásában, csatornatisztításban, átereszmosatásban és fadarabolásban is közreműködtek.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a szervezet bevételeinek nagyobb részét az állami normatíva adta (27,6 millió Ft). A tolnai önkormányzattól 10 millió, Tolna város polgármesterétől 500 ezer, a bogyiszlói önkormányzattól 200 ezer, a fácánkerti önkormányzattól 70 ezer forint támogatást kapott a tűzoltóság. Két tolnai cég, a Fastron Kft. és a Tolnatext Bt. 622 ezer, illetve 300 ezer forinttal járult hozzá a szervezet büdzséjéhez.

A tűzoltóság 2018-ra a tavalyi összeg másfélszeresét, 15 millió forintos támogatást kért a tolnai önkormányzattól. Emellett azt is kérelmezték, hogy a szervezetnél 2017-ben keletkezett mintegy félmillió forintos pénzmaradványának visszafizetésétől tekintsen el a város. A képviselők egyhangúlag megszavazták a kérelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában