baleset

2018.03.02. 14:00

Lakóháznak hajtott egy tartálykocsi Kapospulán – Frissítve!

A jármű vezetőjét a tűzoltók szabadították ki, a ház lakói közül ketten megsérültek.

TEOL, fotó: TMKI

Egy lakóháznak hajtott és egy villanyoszlopot is kidöntött egy tartálykocsi Kapospulán, a 61-es főút Rákóczi utcai szakaszán – tette közzé a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A jármű vezetője beszorult, őt a dombóvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki és adták át a mentőknek. A házban négyen tartózkodtak, közülük két ember megsérült, állapotukat szintén a mentők vizsgálják. Az áramszolgáltató szakemberei a kitört villanyoszlop miatt áramtalanították az érintett szakaszt, mintegy harminc lakásban ideiglenesen szünetel a szolgáltatás. Az érintett útszakaszon lezárásra kell számítani.

Frissítés! 12:00

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csapadékvizet szállító tartálykocsi sofőrje súlyosan sérült. A házban tartózkodók közül egy fő súlyos, egy pedig könnyebb sérüléseket szenvedett el. A műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt a főúton félpályán halad a forgalom. A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indít eljárást.

A baleset során az épület lakhatatlanná vált, ezért előreláthatólag lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség – közölte a katasztrófavédelem.

Frissítés! 13:55

Stemler József polgármester elmondta, hogy az önkormányzat szállást tud biztosítani a lakók számára, akiket egyelőre rokonok fogadtak be. A házban egy idős házaspár és egy fiatalabb pár élt. Az épület állapota kapcsán a faluvezető hozzátette, hogy az egyik szobába csapódott be a nyerges vontató tartálya, a kiemelést délutánra tervezik, amelyhez az önkormányzat is biztosít erőgépeket. Stemler József úgy tudja, jó műszaki állapotban volt a kamion. (H.E.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában