katasztrófavédelem

2018.03.20. 13:30

Kéménytűz, balesetek, szivattyúzás adott munkát a hosszú hétvégén

Hanol Erzsébet, fotó: shutterstock illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy pénteken délután visszaáramlott a füst egy varsádi ház lakóterébe. A szekszárdi hivatásos tűzoltók a kéményt átvizsgálták és eltávolították belőle az égésterméket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, nem úgy Szekszárdon, a Lisztes-völgyben, ahol hasonló eset történt.

Ott a szekszárdi hivatásos tűzoltók kézi szerszámok segítségével eltávolították a parazsat az égéstérből, és értesítették a kéményseprőket. Mivel az épület nem rendelkezik más fűtési lehetőséggel, az ott lakó két felnőttet és egy gyermeket a Hétszínvilág Otthonban helyezték el a fűtési rendszer helyreállításáig.

Vaddal ütközött egy személyautó a 6-os út 148-as kilométerénél Kakasd és a Sötétvölgyi tó között péntek este. Az ütközés során még két autó sérült meg, személyi sérülés nem történt. A járműveket a bonyhádi őrs tűzoltói áramtalanították.

Szombaton reggel lesodródott az útról és fának csapódott egy személyautó a 6-os út 141-es kilométerénél, Szekszárd közelében. Az autó sofőrjét a mentők kórházba szállították, a szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Egy személygépkocsi motortere és utastere égett az M6-os autópályán, Bátaszék közelében, a Pécs felé tartó oldalon vasárnap délután. A lángokat a bátaszéki önkormányzati tűzoltók egy habsugárral fékezték meg.

Vizet szivattyúztak Bátaszéken, Dombóváron, Bonyhádon, Szekszárdon és Kakasdon is. Veszélyes fát távolítottak el a tűzoltók Miszla és Gyönk között, Tamásiban és Pakson. Nagymányokon szombaton éjfélkor helyi vízkár elleni védekezésre volt szükség a Mecsekből érkező csapadékvíz-elvezető árok mentén. A munkálatokat a polgármester irányításával tíz önkéntes végezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában