nem jogerős

2018.03.17. 20:00

Lánccal, kisbaltával próbált „udvarolni”

Háromfajta bűncselekményt is elkövetett a vádlott a hozzátartozójának számító nő ellen, aki nem viszonozta a férfi szexuális érdeklődését.

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Négy év és öt hónap fegyházbüntetésre ítélt egy 65 éves férfit a Bonyhádi Járásbíróság, miután bűnösnek mondta ki hozzátartozó ellen elkövetett szexuális kényszerítés és szexuális erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérleteiben – közölte dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlottat öt évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és elrendelte a bíróság korábbi, rablás miatt kiszabott és öt évre felfüggesztett két év börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.  A bíróság a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását.

A vádlott élettársával élt közös háztartásban, ahová 2016 szeptemberében hazaköltözött az asszony nagykorú lánya. A férfi ezt követően naponta szexuális ajánlatokat tett neki, de ő elutasította a vádlott közeledését. A férfi ezért sajátos udvarlási, vagy inkább kényszerítési módot választott. 2016 decemberétől  2017 februárjáig lelakatolta a sértett szobájában lévő kályhát és leszerelte a szoba ajtaját remélve, hogy a fázó sértett meggondolja magát. Tavaly február 28-án hajnalban a sértett ittasan tért haza és lefeküdt aludni. A vádlott utána ment, és ismét szexuális ajánlatot tett.  A sértett akkor is elutasította, erre a vádlott a nő nyakára tekert egy gurtnit és azzal fojtogatta. Közben azt mondta, hogy szexrabszolgája lesz a sértett. A nőnek  sikerült kiszabadulni a gurtni szorításából, de a vádlott hirtelen mozdulattal egy láncot tekert a sértett  nyakára, aki  ismét kiszabadította magát.

Erre a férfi egy kisbaltával hátulról többször fejbevágta, majd a karjánál fogva lefogta és közösülési szándékkal magához szorította. Ekkor a sértett szóban beleegyezett a közösülésbe, de azt kérte, hogy előtte mehessen ki a WC-re. Az erősen vérző sértett kiszaladt a kerti WC-re, közben az anyja értesítette a rendőrséget.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott kórosság mértékét el nem érő szellemi leépülését és személyiségzavarát, azt, hogy részben beismerő vallomást tett, valamint megbánó magatartását. Súlyosító körülmény a többszörös halmazati elkövetés, az ittasság, a büntetett előélet és az, hogy felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt újabb bűncselekményeket követett el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában