vádemelés

2018.04.19. 15:30

A társát megtámadta, a nevelőt szidalmazta

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Személy elleni, erőszakos fellépéssel fenyegetve elkövetett zaklatás, kisebb kárt okozó rongálás, garázdaság vétsége és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emeltek vádat egy tizenhét éves tamási fiatalember ellen, aki néhány éve lakásotthonban, illetve gyermekotthonban él.

Tavaly április 22-én a lakásotthonban a vádlott piszkálni kezdett egy másik ott élő fiút, pöckölgette a fülét, fölényesen beszélt vele. A kiskorú sértett néhány perc múlva a vádlott elől kitérve a zaklatás elől a konyhába ment, ahova a vádlott követte, és cigarettát kért tőle. Mivel a fiú nem adott, a vádlott ideges lett, egy konyhai kenőkésnek letörte a nyelét, és a sértett nyakához téve megfenyegette, hogy megöli, a kést belé szúrja. Ezután az udvarra ment, ahol tovább dühöngött, téglákat dobált, felborította a szemeteseket, miközben folyamatosan szidalmazta az őt csitítani próbáló nevelőt, akinek végül sikerült lefognia.

Április 29-én délután a lakásotthon nappalijában egy másik, ugyancsak ott lakó fiútól kölcsön akarta kérni a mobiltelefonját. Mivel nem kapta meg, dühös lett, felkapta a tévé távirányítóját, amellyel úgy belevágott a tévébe, hogy a képernyő azonnal összetört. A látottak megijesztették a jelenlévő gyerekeket.

Miközben a nevelő átment egy másik helyiségbe, hogy telefonon rendőri segítséget kérjen, a vádlott felkapott az asztalról egy mappát, és azzal arcon dobott egy kiskorú sértettet. Az ütődéstől a kisfiú bal arcfelén nyolc napon belül gyógyuló duzzanat keletkezett. A vádlott ezután kiment a konyhába, ahol felkapott egy széket, és azt addig csapkodta a földhöz, míg annak az egyik lába elgörbült. A vádlott a televízió és a szék megrongálásával a lakásotthonnak körülbelül ötvenháromezer forint kárt okozott, mely nem térült meg.

A fiatalkorú vádlottat korábban már két alkalommal is próbára bocsátotta a bíróság, az újabb bűncselekményeket ennek ideje alatt követte el. Ezt is figyelembe véve, felfüggesztett fiatalkorúak fogháza büntetés kiszabását, a felfüggesztés idejére pedig pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza az ügyészség, tájékoztatott Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóviője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában