Rendőrségi hírek

2018.04.14. 09:09

A tilos jelzés ellenére hajtott a vasúti átjáróba

Egy simontornyai férfi gépjárművével a tilos jelzés ellenére behajtott az átjáróba, és letörte a félsorompó csapórúdját.

TEOL, illusztráció: Shutterstock

A Tamási Rendőrkapitányság folytatott nyomozást gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetése miatt.

Ismeretlen személy 2018. február 12-én 12 órakor járművével közlekedett Simontornyán a 64-es főúton. A közút és a vasút kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az átjáró forgalmi rendjét szabályozó fény és félsorompó tilos jelzését és az átjáróba hajtott, ahol a sorompó csapórúdját letörte, tájékoztat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 50 éves helyi lakost. A férfit gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki felelősségét az eset kapcsán elismerte.

A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik