megmérettetés

2018.05.27. 11:00

A Komlósi család szállhat versenybe a Skoda Rapidért

Nyolc család mérette meg magát a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Tolna megyei állomásán Szekszárdon.

TEOL

A dunaszentgyörgyi Komlósi család teljesített a legjobban a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedő Tolna megyei állomásán, így ők vehetnek majd részt az országos versenyen júniusban, amelynek nem kisebb a tétje, mint egy Skoda Rapid családi autó. Őket követően fejezte be a megmérettetést a szekszárdi Hegedűs és a bogyiszlói Végh család, amelyek tagjai szintén szépen teljesítettek.

A Komlósi család Bótáné Kiss Gabriellával, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság képviseletében Fotó: TMRFK

A Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága és szakmai támogató partnerei által évekkel ezelőtt életre hívott verseny Tolna megyei megmérettetésére nyolc nevezést adtak le. A szekszárdi Tesco áruház parkolójában megtartott vetélkedőn azok a családok vehettek részt, akik legalább egy 6-17 év közötti gyermeket nevelnek és az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A nevezett családok tagjainak két KRESZ tesztlapot kellett kitölteniük, majd a szülők egyike a gépjárművel vezetéstechnikai pályán teljesített feladatokat, párja pedig elsősegélynyújtó alapismereteiről adott számot. Közben a gyermek(ek) és a szülők egyike ügyességi pályán kerékpározott, valamint a kétkerekű kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatot teljesített.

Nem csak a versenyzők tehették próbára magukat, hanem bárki, aki szerette volna, így több család is megfordult a rendezvény helyszínén. Így pusztán szórakozásból mérette meg magát a négy „Nagy fiú” is: az édesapa Bálint, legidősebb fia, a 16 éves Bálint, a négyéves Marcell és a kétéves Attila. A családfő elmondta, teljesítik a verseny állomásait, bár nem „élesben”, hiszen anyuka nélkül érkeztek. Ügyesek voltak, ifjabb Bálint még az autós ügyességi pályán is kiemelkedően teljesített, akárcsak az elsősegéllyel kapcsolatos feladatoknál – ami nem meglepő tekintve, hogy egészségügyi iskolába jár –, ugyanakkor a KRESZ tesztnél is jól szerepeltek. A két kisebb csemete, pedig szemmel láthatóan nagyon jól feltalálta magát a kerékpáros pályán, de a nagyméretű kirakós kockákon is remekül boldogultak.

A rendezvényen ezen felül lehetőség nyílt a rendőr-és tűzoltó járművek szemügyre vételére, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták az ügyességi feladatokat „részeg szemüvegen” át, és kifaggathatták a rendvédelmi szerveket a munkájuk kapcsán, megismerkedhettek például az rendőrség által használt fegyverekkel, a Magyar Vöröskereszt jóvoltából pedig volt, aki imitált sérülést is szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában