vádemelés

2018.05.07. 16:20

Berúgta a toalettajtót, de bent is volt valaki

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Egy huszonnyolc éves alsónyéki férfi a helyi művelődési házban tartott szüreti bálban szórakozott 2017. szeptember 24-én éjszaka. Hajnali két órára erősen ittas állapotba került. Fél három körül a mosdóba akart menni, amelynek az ajtaját nem kinyitotta, inkább berúgta. A rúgás olyan nagy erejű volt, hogy az ajtó leszakadt a zsanérokról, bedőlt, és ráesett egy bent tartózkodó férfira, akit a homlokán talált el.

A vádlott ugyan nem tudta, hogy van-e valaki a mosdóban, de mivel egy rendezvényen volt, számítania kellett volna rá. A sértett az ütés következtében elesett, elvesztette az eszméletét, majd miután magához tért, Szekszárdra a kórházba szállították. A fejét ért ütés miatt nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el, emiatt azonban a vádlottal szemben nem akart magánindítvánnyal élni.

A mosdóajtó megrongálásával az ittas férfi közel harminckétezer forintnyi kárt okozott a művelődési házat üzemeltető önkormányzatnak. Az összeget még a nyomozás ideje alatt megtérítette. A vádlott nyilvános rendezvényen tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a bálon jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért garázdaság vétsége miatt emelt vádat ellene a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette. Mint azt a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta, a férfi ugyan egy alkalommal már volt büntetve, de mivel beismerő vallomást tett, és az okozott kárt megtérítette, az ügyészség esetében próbára bocsátást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában