bűnügyi hírek

2018.06.25. 15:30

Repülővel hozták haza Angliából a kerítőt

A brit hatóságok június 4-én az Egyesült Királyságban elfogták a férfit, és június 15-én repülőgéppel Magyarországra szállították.

Ihárosi Ibolya, Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett kerítés, tizennyolc év alatti személynek segítséget nyújtva elkövetett kóros szenvedélykeltés, közokirat-hamisítás, valamint kisebb értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egy 22 éves szekszárdi férfi ellen.

Ahogy arról már beszámoltunk, a gyanú szerint a férfi 2016 őszén egy akkor 16 éves, intézetben élő lányt és egy szintén kiskorú barátnőjét kínálta kábítószerrel, majd a 16 éves lánynak felajánlotta, hogy könnyű pénzszerzést ígérő munkát tudna szerezni neki Szlovákiában. A vádlott autóval még aznap este elvitte a másik országba a két lányt, akik közül a sértett négy éjszakán keresztül – kényszer nélkül – egy night clubban prostitúciós tevékenységet végzett, amelynek a bevételéből a férfi is részesült. A kiskorú néhány nap után már nem volt képes ezt az életet folytatni, ezért vonattal hazautazott.

A nyomozás során a rendőrség gyanúsítottként akarta kihallgatni a férfit, aki az idézésekre nem jelent meg. A bejelentett lakcímén, vélt tartózkodási helyén is hiába keresték, így először belföldi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, majd – miután feltehető volt, hogy Angliába távozott –, európai elfogatóparancsot adtak ki.

A brit hatóságok június 4-én az Egyesült Királyságban elfogták a férfit, és június 15-én repülőgéppel Magyarországra szállították. A Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a büntetőjogi felelősségének megállapítása esetén 2–től 11 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető férfi előzetes letartóztatását. Mivel a rá nézve terhelő vallomást tett tanúk jelenleg is ott laknak, ahol a gyanúsított él, feltehető, hogy ha szabadlábon maradna, befolyásolná, vagy megfélemlítené a tanúkat, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában