bírósági ítélet

2018.06.13. 18:10

Trágár szavakkal illette a házkutatás miatt megjelent rendőröket

Harminc nap elzárásra ítélt egy 21 éves férfit háromrendbeli becsületsértés vétsége miatt a Paksi Járásbíróság.

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlottnak meg kell fizetnie közel ötezer forint bűnügyi költséget. A férfi fiatal kora ellenére már többször volt büntetve. Legutóbb felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság összesen huszonhét lopás miatt. Más alkalommal garázdaság miatt kapott közérdekű munkát. Ugyancsak, már hosszabb közérdekű munkára ítélték újabb hétrendbeli lopás miatt. Két éven belül többször is felelősségre vonták különféle szabálysértések miatt.

A vádlott általános iskolát végzett, szakképzetlen, vagyontalan, munkanélküli, rendszeres jövedelme nincs. Tavaly október tizedikén a rendőrség egy lopási ügyben házkutatást akart tartani a fiatalember lakhelyén. Három rendőr ment ki a helyszínre. A vádlott, látva érkezésüket, kiment az udvarra, és keresetlen szavakkal fogadta a rendőröket, akik átadták a házkutatási parancsot.

Először kijelentette, hogy ott ugyan nem fognak házkutatást végezni, mert nem enged semmit, és nem ír alá semmit. Aztán már bent a házban, a házkutatás közben is e helyütt idézhetetlen homoszexuális tartalmú felszólításokat intézett a munkájukat végző rendőrökhöz személy szerint címezve azokat. Legfeljebb két olyan mondata van, amelyet idézni lehet. „Írd azt a papírt, féreg, nincs időm rátok”, illetve „Korrupt, rohadt szar vagy te is”. A trágár, minősíthetetlen hangnemű szidalmazások alkalmasak voltak az intézkedő rendőrök becsületének csorbítására. Azokat hallották a hatósági tanúk, valamint amikor a rendőrök a munka végeztével az utcán lévő szolgálati autójukhoz mentek, a környéken tartózkodók is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában