ítélet

2018.08.26. 09:30

Szétrúgta a folyosó üvegét a részeg garázda

Kilenc hónap fogházbüntetésre ítélt garázdaság, valamint rongálás vétségnek elkövetése miatt egy 45 éves férfit a Bonyhádi Járásbíróság.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Az ítélet végrehajtását egy év és két hónap próbaidőre felfüggesztették. A szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetén a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja a büntetés kétharmadának letöltését követő nap. A vádlottnak meg kell fizetnie kicsivel több mint 130 ezer forint kártérítést egy társasháznak, valamint az államnak 1500 forint eljárási illetéket. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényék sajtószóvivője.

A vádlott kétszer volt már büntetve ittas járművezetés miatt. A házastársától tavaly szeptemberben vált el, október 27-én estefelé a férfi ittas állapotban megjelent volt felesége lakhelyén, ahol a konyhában szitkozódásokkal teli szóváltás kezdődött közöttük. Az asszony telefonon egy barátnőjét hívta segítségül, akivel közösen kitessékelték a lakásból a vádlottat, aki azonban nem ment el. Végül kihívták a rendőrséget. A vádlott először közölte a rendőrökkel, hogy távozik, majd azzal fenyegetőzött, hogy leugrik a társasház nyitott függőfolyosójáról. Erre a rendőrök megbilincselték, és háttal a falnak ültették le. A vádlott tehetetlen dühében 4-5 alkalommal talppal belerúgott a függőfolyosó üvegezett részébe, majd a rendőri figyelmeztetés ellenére még háromszor tette ugyanezt. A drótüveg egy kis részen kitörött, és teljes hosszában berepedt, sőt a tartó vaskeret két oldalról is elhajlott. A rendőrök ezután úgy fordították a vádlottat, hogy semmiképp ne tudjon kárt okozni. A kihívott mentők a szekszárdi kórház kijózanító részlegébe szállították a garázda férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában