Kolping iskola

2018.09.28. 19:10

Sportnapot tartottak a Boldog iskolában

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Sportnapot tartottak a szekszárdi Kolping Iskolában, kapcsolódva az Európai Diák Sportnapokhoz, amelyet az idén is szeptember utolsó péntekén tartanak meg Európa szerte. Mint ismeretes, a kontinenst behálózó sportnap magyar kezdeményezésből nőtt ki. Ez az iskolai program nem plusz, hagyományos testnevelés órákat jelentett a diákok számára, hiszen szerepelt benne például kerékpározás, illetve számos játékos feladat késztette mozgásra a gyerekeket. Ezek közt szerepelt a foci, a röplabda mellett például gumicsizma dobás, sodrófa hajítás, gyalogtúra, vagy éppen darts. Utóbbi kivételével valamennyi program a jó levegőn, a szabadban zajlott.

Egy csoport például Sióagárdra kerékpározott, ahol megtekintették a tájházat és ellátogattak a nagytemplomba ahol, a közös ima sem maradt el. A sportnap célja ugyanis az egészségmegőrzés mellett a testi lelki harmónia megteremtése. Ennek a gondolatnak a jegyében pályázták meg és nyerték is el a Boldog iskola címet. További érdekesség az intézménnyel kapcsolatban, hogy úgynevezett boldogságórákat is tartanak az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában