rendőrségi hírek

2018.12.07. 10:30

A rendőrök nem várnak addig, amíg  vér folyik

Steinbach Zsolt

Fotó: Illusztráció

Az utóbbi három-négy évben jelentősen javult a bűnügyi, közbiztonsági helyzet a Tolnai Rendőrőrs területén – állapította meg dr. Pilisi Gábor ezredes, szekszárdi rendőrkapitány a nemrég lezajlott Tolnai járási közbiztonsági fórumom. Az eseményen Szabó Csaba ezredes, megyei rendőr-főkapitány mellett járási önkormányzatok és polgárőrségek képviselői, illetve a családsegítő központ vezetője is részt vett.

Wiesner Csaba százados, tolnai őrsparancsnok elmondta: változatlan cél a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása, javítása. Ezt szolgálja a „látható rendőrség” is. Ennek jegyében a közterületi szolgálat legalább felében az utcán dolgoznak a járőrök.

A legjellemzőbb bűncselekmény a járásban továbbra is a lopás, de a zaklatás, a családon belüli erőszak is gyakori. Ennek kapcsán leszögezte: nem igaz, hogy a rendőrség csak akkor avatkozik be a családi konfliktusokba, ha már vér folyik. Igyekeznek még az előtt intézkedni, hogy baj történne. Visszaszorultak a lakatlan házakba történő betörések. Ennek kapcsán is megköszönte a polgárőrök segítségét.

Egy meglepő adat: az idei üdülési szezonban nem történt bűncselekmény Fadd-Domboriban. Feltehetőleg a megerősített rendőri jelenlét következtében is. A közlekedési balesetek száma stagnál. Idén három halálos baleset történt az őrs területén, kettő az M9-esen, egy pedig egy tolnai, nem a közúti forgalomban bekövetkezett kerékpáros tragédia volt.

A fórumon dr. Buda Bernadett őrnagy a legfontosabb bűnmegelőzési területekről beszélt. Berta Zoltán, Tolna alpolgármestere többek között jelezte: a város vezetése is tapasztalja a javuló közbiztonsági tendenciákat, a fokozott rendőri jelenlétet, amelyre továbbra is szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában