bírósági ítélet

2018.12.04. 14:00

Fojtogatta, megrugdosta a férfi vélt vetélytársát

Személyi szabadság megsértésében és testi sértésben mondott ki bűnösnek egy huszonnyolc éves vádlottat a Tamási Járásbíróság, és ezért háromszázhatvan napi pénzbüntetésre ítélte.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock illusztráció

A napi tétel összegét kétezer forintban határozták meg, tizenkét havi részletfizetést engedélyezve. Ha a vádlott a hétszázhúszezer forint büntetés egy részletének a megfizetését is elmulasztaná, a hátralévő részt fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Meg kell fizetnie több mint kilencszáznyolcvannyolcezer forint bűnügyi költséget is. A vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tett, és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű vádlottnak nyolc éve ugyanaz a nő a barátnője, aki korábban öt évig tartó szerelmi kapcsolatban állt a sértettel, aki már négy éve is kezdeményezte a kapcsolatuk felújítását. A nő azonban ettől elzárkózott, de az interneten többször üzenetet váltottak. Telefonon egyeztek meg abban, hogy 2016 szeptemberének egyik napján a vasútállomáson találkoznak, hogy kapcsolatukat átbeszéljék.

A vádbéli napon 22 óra 40 perckor érkezett meg a sértett, amikor a váróteremből kilépett a vádlott, mindkét kezére gumikesztyűt húzott, majd számon kérte, hogy a férfi miért akar a barátnőjével kapcsolatba kerülni. A sértett el akart hajtani autójával, de ebben a vádlott megakadályozta, majd hátraszólt, hogy Fiúk gyertek!, és akkor kilépett a váróteremből két, az eljárás során ismeretlenül maradt csuklyás alak, de tettlegesen nem avatkoztak az eseményekbe. A vádlott rátámadt a sértettre, a fejét, nyakát szorongatta. A férfi próbált menekülni, de háromszor is a földre került, a vádlott meg is rugdosta. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában