vádemelés

2018.12.28. 07:00

Hulladékot rakott le, mezőőrök érték tetten

Házuk udvarán tárolt, személyautó bontásából származó vegyes hulladékot szerette volna eltüntetni.

Ihárosi Ibolya

Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat egy tizennyolc éves faddi férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott július 25-én faddi házuk udvarán tárolt, személyautó bontásából származó vegyes hulladékot bepakolta a nevelőapja autójába. Másnap délelőtt pedig, közvetlenül fél tizenegy előtt elhelyezte Fadd külterületén, a község önkormányzatának tulajdonában lévő területen, egy földes út melletti fás-bokros részen. A területen a hatóság nem engedélyezte a hulladék lerakását. A vádlottat a mezőőrök tetten érték.

A hulladékgazdálkodás rendje megsértése bűntettének alapesetét a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A büntetlen előéletű, fiatal felnőtt vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, próbára bocsátást, ennek idejére pedig pártfogó felügyelet elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Nem volt veszélyes

A lerakott anyagok, a használt gépkocsiülés, gumiabroncs, gépjárműbelső műanyag borítása, elektromos kábelköteg, PVC padló és gépjárműmotor hangcsillapító anyaga vegyes háztartási hulladéknak minősülnek. Veszélyes hulladék nem volt közöttük. A vádlott később a lerakott anyagokat elszállította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában