bírósági ítélet

2019.01.05. 14:30

Felfüggesztett börtönt kaptak

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Három férfit ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság. Kettőt társtettesként elkövetett magánlaksértés és testi sértés miatt. A harmadik férfi csak bűnsegéd volt a testi sértés bűntettének elkövetésében. Az első- és a másodrendű vádlottat a bíróság tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását mindkettejük esetében egy év hat hónap próbaidőre felfüggesztették. A harmadik vádlott hét hónap börtönbüntetést kapott egy év két hónapra felfüggesztve. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszák sajtószóvivője.

Mindhárom vádlott vagyontalan és büntetlen előéletű. Ketten állásban vannak, a harmadik közmunkás. A megye egyik városában történt, hogy a vádlottak 2017. február 26-án közösen italoztak, majd éjjel fél tizenkettő körül már ittas állapotban egy házhoz mentek, amelynek madzaggal rögzített ajtaját berúgták, majd az ott tartózkodó férfit az első- és másodrendű vádlott megverte a harmadrendű támogató jelenlétében. A bántalmazás következtében több helyen is zúzódások keletkeztek a sértett arcán. Ezen felül a férfi a jobb felkar elülső és alsó vállficamát szenvedte el. Ez utóbbi nyolc napon túli sérülésnek számít, tényleges gyógytartama 8–10 hétre tehető, míg a többi sérülés nyolc napon belül gyógyult. Az ítélet végrehajtása esetén a vádlottak a büntetés kétharmad része, de legalább három hónap letöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában