közlekedésbiztonság

2019.03.28. 10:30

Folytatódik az ovisok felkészítése

TEOL

Fotó: TMRFK

A Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombó-Csipsz Egyesület közös, a kicsik közlekedésbiztonságra nevelő programjának kaposszekcsői állomásán ezúttal gyakorlati feladatokat kellett megoldani az ovisoknak. Mint arról korábban beszámoltunk, a Dombóvári Rendőrkapitányság és a Dombó-Csipsz Egyesület Közlekedj biztonságosan – gyerekeket közlekedésbiztonságra nevelő – programja tavasszal is folytatódik.

A projekt első tavaszi rendezvényét március 19-én tartották Kaposszekcsőn a helyi óvodában, amikor az ovisokkal a közlekedési eszközökről, valamint a biztonságról beszélgettek, majd megismerkedhettek néhány közúti jelzőtáblával és annak jelentésével. A március 26-án megtartott gyakorlati oktatás alkalmával az ovisok gyakorlatban is hasznosíthatták az egy héttel korábban megszerzett tudást. Ezúttal a kicsik egy ügyességi pályán ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal, a jelzőtáblákkal és a rendőrlámpával.

A közlekedésbiztonságra nevelő programsorozat keretében a rendőrök és a közreműködők hamarosan újabb településekre mennek el, és ismertetik meg a közlekedési szabályokat a gyerekekkel – írja közleményében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Fotó: TMRFK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában