ítélet

2019.03.07. 10:30

Második gyereküket is védelembe kellett venni

A többszörösen büntetett előéletű vádlott pofon ütötte a hivatalos ügyben eljáró férfit-

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés bűntettének elkövetése miatt mondta ki bűnösnek a negyvenegy éves vádlottat a Dombóvári Járásbíróság, és ezért egy év börtönre ítélte valamint további három évre eltiltotta a köz­ügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottat úgynevezett esetkonferenciára hívták a helyi polgármesteri hivatalba, tavaly július 25-re, hogy az újszülött gyermekével kapcsolatos döntésről tájékoztassák. Pár nappal előbb az illetékesek úgy határoztak, hogy a gyerek nem kerülhet haza a kórházból, mert a vádlott és élettársa, a gyermek anyja nem teljesítette az előírt feltételeket. A kicsit meg sem látogatták a kórházban, és az egészségügyi személyzettel nem működtek együtt. Az élettársak nagyobb gyermekét tavaly januárban vette nevelésbe a gyámhivatal. A vádlott már akkor is indulatosan lépett fel a sértettel szemben.

A hivatalban tartott megbeszélésén részt vett két esetmenedzser és a polgármester is. Miután az ügyben illetékes esetmenedzser közölte a döntést, a vádlott indulatba jött, felugrott a székéről. Szitkozódva rontott a férfira és arcul ütötte. Erre a polgármester is felugrott és hátulról átkarolta a vádlott kezeit, megakadályozva a további tettlegességet.

A feldühödött férfi a sértettet, mint közfeladatot ellátó személyt, jogszerű eljárása alatt bántalmazta, amelynek következtében az estemenedzser nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Bűnlajstrom

A vádlottat többször is elítélték lopásért. Egyik alkalommal egy év nyolc hónap, máskor pedig tíz havi börtönt kapott. Ugyancsak lopásért hat hónap börtönbüntetést szabott ki a bíróság. Állt már bíróság előtt három rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt is. Az utóbbiért kiszabott három év börtönt és a másik két börtönbüntetést a Szekszárdi Járásbíróság összbüntetésbe foglalta. Az így kiszabott 3 év hat hónap börtönbüntetésből, azt kitöltve, 2016. augusztus 15-én szabadult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában