bűnmegelőzés

2019.04.15. 15:30

A biztonság a kiskertben is szempont

TN

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Házhoz megyünk országos bűnmegelőzési programsorozat Tolna megyében is folyamatosan zajlik. A Dombóvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója a közelmúltban hozott létre Házhoz megyünk információs pontot a város egyik áruházában.

A kitelepülésen a tavaszi kerti munkák veszélyeire hívta fel az érdeklődők figyelmét. Ezzel kapcsolatban az alábbi vagyonvédelmi tanácsokat adták: a hétvégi háznál olyan helyen kell parkolni, ahol jól rálátni a járműre. Lehetőleg ne maradjon az autóban látható helyen érték. A hétvégi ház ajtaját, ablakát érdemes biztonsági ráccsal felszerelni, és amennyiben mód van rá, az épületet elektronikus védelmi berendezéssel is el kell látni. A munkák végeztével az értékesebb szerszámokat, kisgépeket biztonságosan el kell zárni, esetleg hazavinni. A hétvégi ház ajtaját napközben is be kell zárni, mert nem biztos, hogy munka közben észreveszik a hívatlan látogatót. Ha a telkek környékén gyanúsan mozgó idegent látnak, érdemes felírni az autó rendszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában