ítélet

2019.04.15. 20:00

A késsel nagy erővel mellkason szúrta a férfit

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a nőnek a büntetését, aki 2017-ben egy veszekedés során mellkason szúrta partnerét, tájékoztatta lapunkat Hornokné dr. Décsei Katalin, az ítélőtábla sajtótitkára.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A vádlott az első fokon eljáró bíróság tárgyalásán beismerő vallomást tett, amelyet a Szekszárdi Törvényszék elfogadott és a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ezért 9 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az új eljárási szabályok szerint a másodfokú eljárásban az ítélőtábla – a vádlott bűnösségre vonatkozó beismerését figyelembe véve – a tényállás megalapozottságát nem vizsgálta. A felülbírálat tárgyát kizárólag a kiszabott büntetés képezte. Ennek mértékét az ítélőtábla szükségesnek és elégségesnek is találta, így a törvényszék határozatát helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

A vádlott, egy 30 éves, büntetett előéletű nő, házasságának fennállása alatt létesített kapcsolatot a sértettel, akivel rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, amikor még együtt voltak. Az alkohol hatására közöttük esetenként kisebb, olykor tettlegességig fajuló veszekedések is kirobbantak. 2017. október 25-én történt, hogy a vádlott öszetalálkozott a sértettel, aki azt kérte, hogy térjen vissza hozzá, majd együtt a férfi házába mentek, ahol ezúttal is italoztak. A sértett felelősségre vonta a nőt, mert mással is kapcsolatot létesített. A veszekedés során egy kést is felvett, de miután a vádlott megígérte, hogy vele marad, le is tette. Ezt követően azonban az indulatai által vezérelt vádlott kapta fel a kést és azzal, nagy erővel mellkason szúrta a férfit. A vérző sértettet leültette az ágyra, majd anélkül, hogy segítséget hívott volna, összeszedte a ruháit és távozott a helyszínről. A férfi 10-20 perc elteltével vérvesztéses sokk következtében elhunyt, életét a gyorsan érkező orvosi segítség is csak minimális eséllyel menthette volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában