ítélet

2019.04.08. 10:30

Nem a telepre vitte el a hulladékot

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Háromszáztizenkét óra közérdekű munkára ítélt egy ötvenhárom éves férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt a Szekszárdi Járásbíróság.

A vádlott a szakismeretet nem igénylő könnyű fizikai munkát a heti pihenőnapon, vagy szabadidejében ingyen köteles elvégezni. Ha ezt nem tenné, akkor a közérdekű munkát, vagy annak hátralévő részét fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Meg kell fizetnie negyvennyolcezer forint bűnügyi költséget is.

A vádlott a nyomozás során és a bírósági előkészítő ülésen elismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyalásról. Ezt a bíróság elfogadta, annál is inkább, mivel a férfit a járőrök tetten érték. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlott nőtlen szakmunkás, de munkanélküli; alkalmi munkát vállal, egy autója van, tartozása nincs. Élettársi kapcsolatban él, eltartására szoruló kiskorú gyermeke nincs. Már többször volt büntetve, legutóbb emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt ítélték két év tíz hónap fegyházbüntetésre. A vizsgálat adatai szerint a férfi tavaly május tizedikén a déli órákban Alsónyék külterületén, a hatóság által nem engedélyezett területre rakott ki háztartási szemetet.

A szakvélemény szerint az illegálisan elhelyezett hulladék alkalmas volt az emberi élet, testi épség, az egészség, az élő szervezetek, valamint a föld és a levegő tisztaságának a veszélyeztetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában