baleset-megelőzés

2019.05.21. 18:10

Vadriasztó sípot osztottak a sofőröknek

Ihárosi Ibolya

Forrás: TMRFK

Figyelemfelhívó kampányt szervezett a Szekszárdi Városi Baleset-megelőzési Bizottság a vadelütéses balesetek elkerülése érdekében. Míg tavaly az egész évben 206 ilyen ütközés történt a megyében, addig ez év május 20-ig már 87. Az úttesten átszaladó vadak miatt az éjszakai, illetve a kora reggeli órák, Tolna megye útjai közül pedig a 6-os főút sötétvölgyi, a 65-ös Harc előtti, valamint az 56-os főút Decsi-szőlőhegyi része a legveszélyesebb.

Ezeken a szakaszokon a gépjármű vezetőknek fokozottan számítaniuk kell vadon élő állatok felbukkanására, tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Közúti ellenőrzést tartottak tegnap a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 65-ös számú főút Szentgál-szőlőhegyi szakaszán, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a vadveszélyre és vadriasztó sípot adtak át a sofőröknek.

Fotó: TMRFK

A vadbalesetek megelőzésének legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. A motorkerékpárral közlekedők sokkal védtelenebbek mint a gépjárművezetők, ezért még indokoltabb, hogy lassabban és és óvatosabban közlekedjenek a vadveszélyes útszakaszokon, tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában