fellebbezés

2019.06.19. 08:54

Fellebbezett az ügyészség a sikkasztó nő ítélete ellen

A Bonyhádi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, a bíróság által kiszabott büntetés súlyosítása iránt.

TEOL

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Bonyhádi Járási Ügyészség 2019. január 25-én különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen az 58 éves nő ellen, akinek a korábbi munkáltatója az egyébként neki rendszeresen járó havi 267,81 euro összeg helyett 2016. október 10. napján tévedésből 267.810,5 eurót utalt át a Németországban vezetett bankszámlájára. A vádlott a téves átutalásról szóló értesítés ellenére az összeget felvette és eltulajdonította, ezzel a sértett cégnek – az elkövetéskori árfolyam alapján – több mint nyolcvanmillió forint kárt okozott.

Az ügyben a Szekszárdi Járásbíróság 2019. június 12. napján hozott ítéletet, melyben a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A Bonyhádi Járási Ügyészség fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében, mégpedig börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása iránt – írja sajtóközleményében a Tolna Megyei Főügyészség.

Cikkünket a történtekről ITT olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában