jogerős ítélet

2019.07.09. 14:00

Láncfűrészt lopott a büntetett előéletű férfi

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Kisebb értékű lopás miatt egy év hat hónap fogházbüntetésre ítélt egy 23 éves, büntetett előéletű férfit a Szekszárdi Járásbíróság – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság három év próbaidőre felfüggesztette. Kötelezték a vádlottat, hogy fizessen 25 ezer forint kártérítést a bűncselekmény sértettjének, a magyar államnak pedig 1500 forint mérsékelt eljárási illetéket, valamint 31 ezer 544 forint bűnügyi költséget. A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a vádban szereplő bűncselekmény elkövetését, és lemondott arról a jogáról, hogy ügyében a bíróság tárgyalást tartson.

A nőtlen vádlott az általános iskola hat osztályát végezte el, alkalmi munkákból él. Korábban közérdekű munkára ítélték szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt. A következő alkalommal a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bement egy bekerített területre, ahonnan szintén kisebb értéket lopott. Ekkor már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A harmadik esetben pedig csekély mértékű kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétsége miatt ítélték felfüggesztett fogházbüntetésre. Úgy látszik, mindezekből nem tanult.

A legutóbbi eset sértettje egy ismerőse, akinek a házába bejáratos volt a vádlott. Tavaly április 2-án az esti órákban történt, hogy a férfi másokkal együtt a sértett házában tartózkodott. A házigazda az épülethez tartozó mellék­épület csukott, de nem zárt részében tartotta huszonötezer forint értékű láncfűrészét, amit a vádlott pár nappal előbb fedezett fel, és ezen az estén el is lopta. Az eljárás során nem derült fény a láncfűrész további sorsára, ezért a kár nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában