bírósági ítélet

2019.08.13. 13:00

Gyengébb minőségű és kevesebb fát szállított a megbeszéltnél

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Tűzifával csalta végig a vádlott az országot, Tolna megyében azonban csak egy kisebb bűncselekményt követett el, ezért a Paksi Járársbíróság egy év próbára bocsátotta a 43 éves elkövetőt. A férfit ezen kívül kötelezte arra, hogy a sértettnek fizessen meg tízezer forintot. Az ítélet jogerős. A bíróság májusban tárgyalás mellőzésével büntetővégzéssel 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat, aki a tárgyalás megtartását kérte.

A férfi az eset idején még büntetlen előéletű volt. Ezt követően azonban Szolnokon társtettesként elkövetett többszörös csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt, Baján ugyanezért, Zalaegerszegen pedig hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ítélték összesen 690 ezer forint pénzbüntetésre.

A vádlott általános iskolát végzett, élettársi kapcsolatban él, eltartottja nincs. Házának leégése után, 2016-ban nehéz anyagi helyzetbe került. Hogy ezen enyhítsen, az év második felében egy vállalkozó megbízásából tűzifát szállított az ország különböző részeire.

Munkaadója felbujtására és túlnyomórészt az ő hasznára is, a megrendelőknek gyengébb minőségű és kevesebb fát szállított a megbeszéltnél. A férfi és alkalmi munkásai rönkfákat szállítottak és dobálták le a megadott helyszíneken. A vevők általában csak a fűrészelés után jöttek rá, hogy becsapták őket. Ezek miatt ítélték el Baján és Szolnokon. Augusztus végén egy tengelici férfit csapott be, a megrendelt 18 helyett csak 15 köbméter fát, tölgy helyett pedig ahhoz hasonló, de puhafát szállított neki. A sértettnek 36 ezer forint kára keletkezett. Ebből a vádlott 26 ezer forintot az eljárás során megtérített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában