bírósági ítélet

2019.08.09. 07:00

Többször is kért pénzt a munkáért, amit nem végzett el

Folytatólagosan elkövetett csalás miatt egy év börtönre ítélt egy 41 éves férfit a Paksi Járásbíróság és további egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A más ügyben éppen börtönbüntetést töltő vádlott élettársi kapcsolatba él, két kiskorú gyerek eltartásáról gondoskodik. Legutóbb 2016-ban, felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítás miatt ítélték el, majd 2017-ben, szintén csalás és okirat-hamisítás miatt kapott végrehajtandó börtönt.

A vádlott a sértettel, aki karosszériajavítással és autók vizsgáztatásra való felkészítésével foglalkozó szakembert keresett, interneten vette fel a kapcsolatot 2017 augusztus elején. Személyesen is találkoztak, és a vádlott vállalta a fenti feladatok elvégeztetését, amiért 30 ezer forintot kért és kapott a sértettől. A vádlott azonban semmit sem tett az autóval kapcsolatban, hiszen csak a sértett pénzének a megszerzése volt a célja.

Pár nappal később 26 ezer 500 forintot kért, azt állítva, hogy a karosszériát már meg is javíttatta. Másnap a sértett, a vádlott által megjelölt helyen megnézte az autót és látta, hogy úgy néz ki, mint korábban. Ekkor a vádlott arra hivatkozott, hogy a szerelő félretájékoztatta, és nyomban intézkedik.

Pár nap múlva a vádlott megjelent a sértett lakásán, ahol csak annak élettársa volt otthon. Neki azt mondta, hogy az autót nem engedték át a műszaki vizsgán, ehhez újabb javításokra van szükség, ezért 33 ezer forintot kért az asszonytól.

A sértett ezek után tett feljelentést. A vádlott egy ideig még hitegette, majd visszaküldte a kocsi kulcsát, és az eljárás során kicsalt pénzt is visszafizette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában