katasztrófavédelem

2019.12.17. 18:10

Hősies helytállásért vehettek át elismerést

Hanol Erzsébet

Forrás: TMKI

Fotó: SZOKE PETER BM-OKF

Bátorságukért és hősies helytállásukért a napokban többen vehettek át elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A kitüntetettek egyike Ginzer Gábor tűzoltó őrmester, a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, aki októberben a Baranya megyei Palén vett részt mentésben.

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI) szóvivője az esetről elmondta, hogy a település víztornyában festés, karbantartás zajlott, miközben két ember rosszul lett. A helyszínre a sásdi és a dombóvári tűzoltókat riasztották, akik azt tapasztalták, hogy a munkálatok alatt a levegőt biztosító vezeték szétszakadt, és az ájult munkások fent ragadtak a hidroglóbusz belsejében.

A tűzoltók a víztorony tartószerkezetén lévő létrán tudtak feljutni, a hely szűkössége miatt légzőkészüléküket ölükben tartva. Felérve, saját palackjukból juttattak levegőt a glóbusz belsejébe, ettől az ájult emberek eszméletre tértek, de tudatuk nem tisztult ki. A két magatehetetlen férfit mentőkötél segítségével eresztették le a toronyból.

Szakszerű, bátor és önfeláldozó beavatkozása elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter Bátorságért Érdemjelet adományozott a mentést végző több tűzoltónak, köztük Ginzer Gábornak.

Borítókép: Ginzer Gábor (jobbra) az ünnepségen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában