ügyészségi hírek

2019.12.02. 10:40

Letartóztatásban a robbantással fenyegetőző férfi

TEOL

Fotó: Varga Szilvia

A Szekszárdi Járási Ügyészség november 29-én indítványt tett a Szekszárdi Járásbírósághoz annak a 41 éves gyanúsítottnak a letartóztatására, aki november 27-én este azzal fenyegette meg a családját, hogy felrobbantja a lakhelyükként szolgáló kaposszekcsői házukat, tájékoztatott közleményében Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna, megbízott főügyész. A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a letartóztatás általános okai mellett annak különös okai is fennállnak. Elsősorban szökésének, elrejtőzésének, élettársa illetve más tanúk megfélemlítésének valamint a bűnismétlésnek a veszélyétől lehet tartani. A nyomozási bíró az indítványt elfogadva, november 30. napján egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A férfi és élettársa között a kapcsolat megromlott, a szóban forgó estén is a kiskorú gyermekeik előtt veszekedtek, a férfi folyamatosan szidalmazta a nőt, és öngyilkossági szándékot emlegetett. Amikor az élettársa azt mondta, hogy közös gyermekeikkel együtt távozik otthonukból, a gyanúsított megfenyegette, hogy a gyerekekkel együtt robbantja fel a házat. Szándékának nyomatékot adva, az ingatlanban található gáztűzhely csövét elvágta, és egy vakdugót is megnyitott, így az épület lakóterébe gáz ömlött.

Amikor élettársa a két kisgyermekkel az udvaron álló autójukhoz indult, a gyanúsított belevágott egy fejszét a szélvédőbe. Ezután visszament a lakásba, ahol meggyújtott egy gyufát, hogy a házat és vele együtt önmagát felrobbantsa. A gáz kisebb robbanással begyulladt, ettől egy ablak ki is esett a helyéről.

Időközben helyszínre érkeztek a katasztrófavédelem munkatársai, akik a tüzet eloltották, a veszélyhelyzetet elhárították. A gyanúsított a hatósági intézkedés idején is végig agresszív volt. Elfogása után a nyomozó hatóság közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A gyanúsításban közölt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, olvasható a főügyész közleményében.

Borítókép: a történtek helyszíne Kaposszekcsőn, a betört ablak jelzi a családi konfliktust

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában