vádemelés

2020.02.18. 15:30

Vizezett benzint vett, többszörösen pórul járt

Önbíráskodás bűntettének kísérlete és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Mint arról dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatott, a vádlott 2017. május 18-án ezer forintért a sértett házánál vásárolt a sértettől két liter benzint, amit mindjárt bele is töltöttek a vádlott autójába. Út közben azonban leállt az autó, ezért kénytelen volt elvinni egy szerelőhöz, aki közölte vele, ahogy a gépkocsi azért hibásodott meg, mert a benne lévő benzin vizezett.

A javítás költségét a szerelő 53 ezer forintban jelölte meg. Ezt az összeget a vádlott ki is fizette. A férfi még másnap is mérges volt, ezért a sértett házához ment, és azt követelte, hogy fizesse meg a javíttatás árából az alkatrész 40 ezer forintnyi összegét. Ezt azonban a sértett nem volt hajlandó. Ekkor a vádlott egy fűkasza és egy fűrész átadását kérte, majd kijelentette, hogy kizárólag édesanyjára tekintettel nem most veri meg a sértettet, és elviharzott.

Körülbelül egy óra múlva a vádlott ismét visszatért, és annak érdekében, hogy vagyoni igényének, illetve a kára megtérítésének érvényt szerezzen, azzal fenyegette meg a férfit, hogy amennyiben nem fizeti ki a javítás költségét, megveri, fejbe rúgja, eltöri a kezét és más hasonlók.

A vádlott olyannyira nem tudott belenyugodni az anyagi veszteségbe, hogy öt nap múlva egy barátja társaságában megint megkereste a sértettet, de csak az édesanyját találta otthon, aki azt mondta, hogy semmiképp nem fizetik ki a javíttatást, majd felszólította a vádlottat, hogy hagyja el a házat. Erre a férfi a nőt két kézzel a mellkasánál meglökte. Az asszony a tettleges becsületsértés miatt magánindítványt terjesztett elő. A büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését. Vele szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában