bírósági ítélet

2020.03.23. 19:10

Kapcsolati erőszak miatt is elítélték

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Nyolcvan nap elzárásra ítélt egy 54 éves férfit a Tamási Járásbíróság kapcsolati erőszak és becsületsértés miatt. A férfi büntetett előéletű, állt már bíróság előtt kapcsolati erőszak, ittas vezetés és zaklatás miatt is. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott és élettársának kapcsolata 2013 körül kezdett megromlani, gyakori volt közöttük a vita, veszekedés, amely a vádlott részéről nem egyszer tettlegességig fajult. Az asszony korábban többször rendőri segítséget kért, ezek alapján el is ítélték a férfit, mindkétszer közérdekű munkára. Szakításuk után is az asszony házában lakott a vádlott, mert nem tudott hova költözni, ezért rendszeresek maradtak a veszekedések, amelynek az oka – mint ezt megelőzően mindig – a vádlott italozó életmódja és féltékenysége volt.

Tavaly júniusban a férfi legalább három héten át, hetente többször is megalázó, az emberi méltóságot sértő kijelentéseket tett az asszonyra, itt nem idézhető trágár stílusban. A legenyhébb és egyben legmeglepőbb kijelentése a „majomeledel” volt.

Tavaly július 5-én délután a férfi erősen ittas állapotban jelent meg a sértett házánál. Az asszony nem engedte be, hanem kivitte neki a személyes holmijait tartalmazó táskát és értesítette a rendőrséget, miután a férfi a kiskaput berúgva bement az udvarba, majd a házba. A bíróság pár nappal később 60 napra távoltartást rendelt el, vagyis a vádlott nem mehetett volna a sértett közelébe, ezt azonban a férfi már pár nappal később megszegte.

A július 5-én történt eset kapcsán a vádlott az intézkedő rendőrrel szemben is becsmérlő szavakat használt, majd előállítása során az autóban trágár kifejezésekkel illette a rendőröket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában