vádemelés

2020.04.27. 15:30

A legjobb barátját ölte meg a vádlott

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség egy 60 éves férfi ellen, közölte Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész.

A vádirat szerint a férfi még 1982-ben, sorkatonai szolgálatuk idején ismerte meg a sértettet, akit a legjobb barátjának tekintett. Sokszor együtt töltötték a szabadidejüket, legtöbbször főzéssel, italozással, ezen kívül a vádlott gyakran segített a szintén 60 éves sértettnek, akinek az utóbbi években megromlott az egészségi állapota. A vádlott 2018 augusztusában egy presszóban megismerkedett egy nővel, akit befogadott az otthonába, a következő év augusztus közepén azonban egy veszekedés után felszólította, hogy hagyja el a házat. A nő a sértetthez költözött.

A következő évben, azaz 2019. október 17-én délelőtt történt, hogy miután a nő dolgozni ment, a vádlott felkereste a sértettet, akivel aztán több kocsmába és pincébe is betértek, lényegében egész nap együtt italoztak. Délután öt óra körül a vádlott házába mentek, ahol tovább folytatták az italozást.

Az ittas vádlott pontosabban meg nem határozható időpontban, de még reggel nyolc óra előtt a háza nappalijában rátámadt a sértettre, és addig ütötte, amíg ő az életét nem vesztette. Ezt követően a házban kitakarított, a sértett ingét és cipőjét az udvaron egy vizes aknába dobta, a holttestet pedig az udvar végében található pincébe húzta és ott növényi törmelékekkel, lomokkal, valamint egy szőnyeggel letakarta, így próbálta meg elrejteni.

A jelenleg letartóztatásban levő vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél, áll a megyei főügyész közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában