rendőrségi hírek

2020.04.30. 12:20

Tizennégy bűncselekmény írható a négy elkövető számlájára

TEOL

Forrás: police.hu

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy fiatalkorú testvérpár, édesapjuk és nagybátyjuk ellen folytattak több mint egy tucat bűncselekmény elkövetése miatt. A 14 és 16 éves fiúk jelenleg is letartóztatásban vannak.

Egy férfi tett bejelentést 2020. február 17-én reggel, mert Szekszárdon, a buszpályaudvaron ismeretlen tettes ököllel megütötte őt. A rendőrök a sértett és a szemtanúk által adott személyleírás alapján rövid időn belül azonosították az elkövetőt, egy 14 éves helyi fiút, akit előállítottak és az eljárás során gyanúsítottként kihallgattak súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt. A fiú a verekedést elismerte.

Az ügy vizsgálata során kiderült, hogy a fiatalkorú az elmúlt közel két évben legalább nyolc bűncselekményt követett el. Garázdaság és számos lopás is a számlájára írható. Testvérével – egy 16 éves fiúval – egy másik fiatalt is kiraboltak, amikor erőszakkal elvették tőle a telefonját. A testvérpárt a rendőrök őrizetbe vették, és február 21-e óta mindketten letartóztatásban vannak.

A 14 éves fiúnak rablás, két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete, garázdaság, háromrendbeli lopás és lopás kísérlete miatt kell felelnie. Testvérét rablás, hatrendbeli lopás és kétrendbeli lopás kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A gyerekek édesapja, egy 41 éves szekszárdi férfi az idősebb fiúval, egy alkalommal közösen lopott egy üzletből. Őt lopás gyanúja miatt hallgatták ki. A fiúk nagybátyjukkal is megkíséreltek elvinni dolgokat egy lakatlan házból, a 33 éves szekszárdi férfinak lopás kísérlete miatt kell felelnie.

Az ügy vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatta portálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában