rendőrségi hírek

2020.05.31. 10:24

Pár óra alatt 86 szabálysértővel szemben intézkedtek

TEOL

20200411 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Közúti ellenőrzés a Gyermekvárosnál.

Forrás: MW-archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A megye teljes területén nagy létszámú egyenruhással találkozhattak a közlekedők tegnap délelőtt és kora délután. A rendőrök – a közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében – ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem használták biztonsági övüket. Az egyenruhások a megye útjain néhány óra alatt 63 személlyel szemben intézkedtek a passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt. Az ellenőrzések során voltak, akik a sebességhatárokat nem tartották be, de akadt ittas járművezető és piros lámpán áthaladó autós is. A rendőrök összesen 86 személlyel szemben intézkedtek különböző szabályszegések elkövetése miatt.

Az ellenőrzésekre többek között azért volt szükség, mert május utolsó hetében több súlyos baleset is történt a megye útjain, valamint azért, mert az elmúlt évben több, halálos balesetben elhunyt személy nem használta a biztonsági övét.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében ismételten felhívta a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatának fontosságára.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában