Magánlaksértés

2020.06.25. 10:00

Berúgta a kaput, így jutott be az udvarra

Ihárosi Ibolya

Magánlaksértés vétsége miatt száz napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 28 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. Amennyiben nem fizetné meg az így kiszabott 100 ezer forint büntetést, azt napi tételenként kell szabadságvesztésre átváltoztatni, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A bíróság a büntetővégzést tárgyalás mellőzésével hozta, s mivel ezzel szemben a jogosultak közül senki nem kérte tárgyalás tartását, az ítélet jogerőre emelkedett.

A vádlott már volt büntetve, legutóbb tavaly áprilisban ítélte el a Dunaújvárosi Járásbíróság egy év hat hónap börtönbüntetésre, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette és ennek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét.

A férfi a magánlaksértést tavaly augusztusban, tehát a próbaidő tartama alatt követte el. Történt, hogy az illető az elmúlt év augusztus 9. napján este fél hét körül elment édesanyja nagybátyjához, akivel korábban személyes konfliktusa volt. Kezdetben a ház utca­fronti ablakán dörömbölt, miközben trágár szitkozódás közepette kiabált be a sértettnek. Mivel a sértett nem engedte be, a vádlott beszakította a fából készült bejárati kaput, és így bejutott az udvarba.

Az udvaron szóváltás alakult ki a két férfi között, amelynek során a sértett védekezésképen egy vascsővel fejbe ütötte a vádlottat, aki vérző sérülést szenvedett, de ő emiatt nem élt a magánindítvány lehetőségével, ezért nem indult eljárás. A törvény rendelkezése szerint ugyanis csak a súlyos testi sértés a hivatalból üldözendő bűncselekmény. Miután a sértett kilátásba helyezte, hogy a magánlaksértés miatt kihívja a rendőrséget, a vádlott sietve távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában